دوره 1، شماره 3 و 4 - ( علوم محض و کاربردی 1393 )                   جلد 1 شماره 3 و 4 صفحات 78-59 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


چکیده:   (2400 مشاهده)

تولید رُمان‌های گرافیکی، که با نام‌های کُمیک استریپ و کتاب‌های تصویری نیز شناخته می‌شوند، در کشورهای غربی از حدود ده سال پیش رونق چشم‌گیری پیدا کرده است. این نوشته‌ها جذاب، شورانگیز، درگیرکننده و پر جنب‌وجوش هستند و متن کوتاه و تصویرهای پر رنگ و لعاب آن‌ها، نوجوانان (و حتی کودکان و بزرگ‌سالان) را به خواندن چنین آثاری جلب می‌کند. به‌تازگی انتشارات فاطمی ترجمه‌ی سه رُمان گرافیکی درباره‌ی زندگی توماس ادیسون، استیون هاوکینگ و برتراند راسل را منتشر کرده است. دو کتاب اول برای کودکان و نوجوانان مناسب است و روایت‌ سینمایی جذابی از زندگی ادیسون و هاوکینگ است. این روایت‌ها نقطه‌های قوت بسیاری دارند، اما گاهی برخی سکانس‌ها فراموش شده‌اند و برخی سکانس‌های زیادی باید در تدوین نهایی، قیچی می‌شدند. کتاب سوم با نام کمدی منطق برای جوانان و بزرگسالان مناسب است و روایتی جذاب‌تر و سینمایی‌تری از زندگی برتراند راسل و قهرمانان اندیشه‌ورزی تاریخ معاصر جهان است. این روایت از سکانس‌های کمیک و تراژدیک سرشار است که در بستر جنگ‌های جهانی و زندگی روزانه‌ی اندیشمندان آن روزگار رخ می‌دهند. قهرمانان این رُمان گرافیکیِ منطقی به شکل‌گیری منطق جدید کمک کردند که بنیان رایانه را پی‌ریزی کرد.

متن کامل [PDF 609 kb]   (104 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/8/25 | پذیرش: 1394/8/25 | انتشار: 1394/8/25

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.